Monday, 2 January 2012

benda pertama aku wat thn ni... :)

Asslammualaikum.. :) hehehe mlm tadi tepat jam 12.. bergema la bunyi mercun ( kebam kebom ...)Aku macam 28 thn seblom ni ,celebrate kat umah ja . Layan tv ngan famili, hubby kata kat anak3 dgr bunyi kat tepeng tapi tgk mercun live dalam tv (hmmmm... ye la tu..:) Sambil layan tv mulut mengunyah kepok twisties dan minum ayaq oren . Kiranya makanan pertama aku la tuk thn 2012 ni :) 20 min layan ong bak ,aku masuk bilik air then terajin pulak memberus lantai bilik air hehehe , pekerjaan pertama aku thn ni . Habis memberus aku mandi then masuk tidur .Plan awai tu nak tonton tv ngan hubby, anak3 dah masuk tidu time tu ... tapi sebab mata dah tak boley celik ( aku klu mandi malam memang cepat mengatuk ) lagipun umur dah lewat 20an.. mana mata nak tahan berjaga macam dedulu ,sampai arwah ayah aku gelar aku burung hantu hehehe Bangun pagi ni solat then layan pesbuk after that bloggin . Macam selalu . Rutin aku memang sama ja tiap2 hari. Sambil blogging ni kepala duk pusing fikir nak masak apa nanti . For breakfast , ingat makan potato bun ja kot . Tengah hari mungkin menu masak lemak ayam dengan sotong sambal tumis (hubby cakap nak makan sambal tumis sotong , nasib baik request awal kalu tak dah konpem aku goreng tepung ja sotong gemuk tu..:) Tunggu hubby balik kerja sat g (pegawai kerajaan,public holiday pun sedia berkhidmat :) ingat nak ajak dia g makan es krim mcD , benda pertama aku craving tuk new year ni. Hopefully thn ni akan manis macam es krim ni tapi tak maw jadi manusia yang dinggin macam es pulak kekeke :) Habis mode cuti ni , dah kena start prepared tuk sekolah anak3. Yang sulung ke darjah 2 yang kembar ke tadika . Barang2 back to skool semua dah siap ,tinggal nak masuk dalam back pack ja. Uniform nak basuh then nak iron . Pas tu kembali lah ke rutin menghantar dan mengambil anak ke dalam to do list aku heheehe.. Untuk stayed home mum likes me , public holiday mmg tak da makna dalamhidup aku. Setiap hari sama ja . Masih tetap memasak membasuh dan mengurus keluarga . Tapi aku tetap happy n enjoy dengan lives aku . Bukankah hidup ni terlalu berharga tuk di sia2kan? As well kita bersama yang tersayang , hidup mmemang terasa amat bermakna :) Bagi korang yang rasa bosan dgn hidup korang , ketahuilah di satu tempat lain mungkin ada seseorang yang bermimpi untuk hidup seperti korang . Jadi,bersyukurlah dengan nikmat hidup yang allah swt pinjamkan buat kita .Aku wished korang kegembiraan kesejahteraaan dan rezeki yang melimpah di th baru ini.. mulakan dengan senyuman insyaallah dunia akan lebih berwarna-warni :)

2 comments: