Friday, 30 March 2012

polka dot oh polka dot!!!!

ntah buang tebiat ke apa cek cla thn ni... hehehe
after 8 thn duk beli baju siap samada kat butik , kedai , pasaq malam n bnyk kali gak kat kakak2 siam yg duk mai jual baju guna troli dr rumah ke rumah... thn ni aku beli kain ko jah..!!!!
Corak polka dot.. 2 pasang kain , satu polka dot pink background hitam satu g polka dot kaler maler background oren :)
rega rm60 nak bayar bila pun x pa... hahaha, ( kalu x byar boleh??? weeee... ) beli kat member aku soghang ni...
Dah beli baru la aku perasan kat sapa aku nak tempah.. maklumlah 8 thn x tempah baju.. adesss!!! Maka berpusing2 la aku sms memember tanya tailor mana pandai jahit.. At last rupanya depan mata je.. hahaha
Maka hari khamis sudah aku pun g kat tailor tu n upah 2 pasang baju kurung moden siap ngan details aku duk pesan.. hope2 x jahanam la my polka dot.. ;)
Pic kain mmg x dak sbb lupa nak snap.. hahah teruja nak upah jahit baq ang!!
Tailor tu abek upah rm38 sepasang.. jadinya 2 pasang dok ada rm71.... so aku pun duk kira la sekali harga kain rm60 + upah rm71 ... total 2 pasang baju aku dok ada rm131.00 sahaja... wah sgt murah kalu nak banding sehelai kat butik pun dah makan rm100++.. hehehe ttba rasa oh sgt bijak berbelanja :) Baju siap end of april ..erk, awai sgt kot nak pakai raya... hahahaahaa sabaq cla sabaq.. 3 bln pas tu raya dah..hohoho
Tuk my luvly princess , ibu dah upah mama dillah wat baju.. kat depa pun corak polka dot . Soghang 2 pasang.. Mama dillah pilih kain n corak, ibu approved ja.. pun cute.. hehehe
Aku ni mmg x suka berboria even penang kaw !!!! hahaha.. Corak lain2 warna pun lain2..
Tuk baju raya my little hero, heheeh... beli siap dah kot .Baju orang jantan ni kalu upah kat tailor sgt mahai pasaipa tak taw.. hahaha beli siap nye la .. tiap2 thn pun sama ja.. 4 my hubby, dah bertahun x coping baju melayu .. asbabnya , dah bertahun x raya aidil fitri yang meriah bersama.. huhuhu, jd mood dia nak beli baju mmg x nampak walau anak bulan duk stand by baik punya.. :) as before raya thn ni pun dia kerja.. :( n mcm besa aku n kids akan balik penang beraya ngan my siblings.. ( huhuhu... ttba teringat kat arwah mak n ayah ..sob sob )
So , nanti siap baju tu aku habaq len.. hahaha, harap2 boleh le aku pakai jgnla jahanam baju aku... amin :)
Korang dah upah ke?? bkn apa kalu ready made mmg bersepah kat kedai .. beli ja , tapi kalu nak upah aku rasa mana2 tailor bukak order sampai bln 5 kot.. hehehe so, cepat2 g upah ye :)

Monday, 26 March 2012

moms day out.. ngeeee

hahaha...balik penang kali ni, sempat aku berpoya2 ngan besties..  asalnya nak gegether g wed one of my bff, hmmm... x dak rezki nak merasa nasi kenduri dia agaknya.. bila kitorang sampai member dah leave for outdoor photoshot.. tapi sbb dah lama x jumpa maka kami ( dua org dlm pic di atas ngeee:) trus follow ke lokasi photoshot ... sempat la chat lebih kurang .. anyway, after years not seen bff soghang ni.. hmmm, why dia dok mcm tu ja.. hehehe, kiut miut likes masa duk sama2 sekolah dulu.. huhuhu
Walau sekejap je berchatting, tapi petang tu aku n sue ( anak mami dlm pic di atas ) x wasted masa k.. Sebab lama sgt x kuaq dua2 mcm ni, maka bersembang la kami berdua di bawah pokok di tepi laut blakang Bayan Bay..sambil makan kepok lekor n pulut udang.. hehehe, wells sue.. seronok la ptg tu.. we should do this again.. hahahaha, next time aku balik penang, jum kuaq berdua berjimba makan jeruk mangga.. hahaha ;)
hahaha... tgk pic ni pun dah taw dah, aku merempit ngan kak ipor... hahahaha, kak z...
ni boleh kata common things yg aku wat kalu balik penang, teman kak ipor soghang ni g kedai beli barang wat kuih.. hahaha, bisneswoman berjaya habaq ang... hahaha ( ada satu benda nak kongsi.. kak ipor x dak lesen okay weeeee....larie, dia ligan aku ngan penyapu kalu dia taw aku kutuk dia :) Well, aktiviti merempit x berlesen ni sll wat abang aku @ laki dia tensen.. hahaha Abang chaq, what to do? Kang x ikut dia nak sumpah adik jd mas ( nak gadai kata dia adesss ..)
this pic taken baru dua hari lepas.. hahaha, anak3 g sekolah ibu n abah kuaq jejalan taman tasik.. hahahaha, tensen ja bebudak bila tgk pic ni.. X pa , len kali kita g sama2.. bukan jauh pun
Sayang pic main bowling hari tuh x dak.. syok sgt main sampai x ingat nak pose.. oh man!!!!

on my hubby besday.. ;)

happy birthday sayang ;)
oh man... lamanya x tekan papan kekunci ni.. ngeee
sibuk ngan cuti balik kampung ( kampung la sgt kan.. hahaha ceq balik pekena nasi kandaq kat penang my proud hometown :) plan asal nak cuti sampai rabu ja( means 5 hari kat penang ) turn out ngeee... dr jumaat ( bermula cuti sekolah) sampai hari ahad ( hari akhir cuti sekolah) means.. ceq n kids dok penang sploh hari.. hahahaha why aku mentioned ceq n kids je??? sebab ceq hubby x ikut sekali , dia mcm biasa berkhidmat tuk negara :)
Dah balik mai, tenet lak wat mcm best.. nak on9 punyalah slow.. nyampah , makanya aku pun x pegang papan kekunci yang solid ni.. heheehe... main game pestering birds guna mouse ja :)
Balik kepada tajuk asal.. ;) 22 mac hari tu birthday my lovely hubby, yg keberapa??? shhh.. rahsia!!! dia cuma tua 10 thn dr aku, well thn ni aku pun dah 29thn.. so do your maths!! ( hahaha.. rahsia la konon )
So tepat detik 12 tgh malam .. like always, a birthday kiss to my sayang.. ;) nothing abnormal happened till.... hahahaa.. petang hari khamis tu... hahahaha, dalam pada kami semua duk kat depan tv sambil hubby duk crita sumthing which is masuk telinga kiri kuaq telinga kanan( awat aku ckp lagu tu??? ngeee sbb aku dah x ingat apa benda yg dia duk story kat aku bad me.. bad me..) ;) sekali seekoq biawak yg ntah dr mana datangnya meluru masuk dlm umah.. panik terkejut menjerit le aku sambil mmbawa diri lari dlm bilik meninggalkan c kembaq kat hall ngan abahnye ( bad mummy toi la anak pak ali ni :)  sempat gak aku dgr hubby menjerit sambil mmbuat gaya nak sruh biawak tu berhenti ( hahaha... mcm kita nak tahan teksi , cuma dlm keadaan agresif sikit ye u olls :) Sangat kelakorr hahaha
Balik kepada si biawak sesat.. ia terus berlari sampai ke dapoq n sembunyi bawah treadmill aku( erk.. pecah sudah rahsia, aku taruk treadmil aku kat dapoq.. means, sgt lama aku x kawan ngan my treadmil :) Hubby yg terkejut terus ke dapoq ngan niat nak halau c biawak sesat pakai.. emmmm,sebatang cotar n penyodok sampah telah dijadikan senjata pemusnah hahahahaah, oh man.. !!
Asalnya, hubby nak halau c biawak seorang diri.. tetapi setelah dia dpt respon yg sgt negatif dr c biawak itu makanya aku cadang kita kol bomba. Manakan tak, punyalah garang c biawak tu.. dah la masuk umah org lagi maw sombong.. bad bewak bad bewak!!! hahahaha
Pantas ja aku kol 999,waktu operator jawab apa kecemasan cik.. sambil gelak2 aku jawab bewak masuk umah.. besaq garang lak tu..( sorry k, bkn niat nak gelak.. tapi mmg x leh kawal lo) dia pun connect aku ngan line pertahanan awam, disebabkan depa hbaq lagi stgh jam depa mai sbb driver x dak.. aku pun dgn selamba mntak no fon bomba, dah dpt terus aku kol n bomba cakap okay, sat kami sampai.. Ltk ja tpon, sekali pertahan awam kol aku n maklumkan dia slah bg no, no yg aku kol td tu no balai polis!!! oh man.... x kan bewak masuk umah panggil polis kot!!!! dlm 15min after, ada 2 lelaki berpakaian biasa mai, hmmm... polis yg aku tpon tu agaknya.. selamba ja dia mai n mintak kayu nak pukul bewak sesat. Kayu yg dia mintak penyodok yg hubby bagi.. adessss Tapi mmg sempoi la polis tu, berjaya gak dia tangkap bewak tu n buang kat hutan dekat ngan taman aku ni... What a day??? Sangat2 berterima kasih kat depa.. sapa sangka biawak masuk umah aku, lagi la sapa nak sangka polis mai umah aku halau biawak sesat!!! :)
Bila keadaan dah reda, hubby bleh lak komen.. hmmm,gila kot bewak masuk umah masa birthday abang.. oh my dearest hubby, bewak nak wished u birthday kot.. hahahaha ( ntah2 bewak tu tggn nak jd eric, sepraissss wahahahaaha) 

Monday, 5 March 2012

mummy ketagih!!!!!!!

heheheh.... tapi x dak la sampai terjegil mcm ni ye...  p/s: sayang.. u scared me a lot ngan pic ni.. so jum scared others... heeeee
lamanya tak mengupdate blog ni... jgn kata update, jejalan ke blog2 lain pun dah lama sgt kut x wat.. ni semua pasai ketagih!!!!  Amboi panas lak status ni, ketagih??? Ketagih apa agaknya??? 
hahahaha.... dun worry la sahabat, bukan ketagih mende pun .. tapi efek teruk gak la.. mata jd sembab.. lingkaran gelap bawah mata pun dah meriah ngeeeee....
Anak2 pun x berani nak dekat... hahahaaha cian depa :)
Semakin berdebar2 no.. okaylah x maw la bg angpa tension.. kita kan nak happy2... ngeee
Yang betuinya aku ketagih main game kat pc ni ha.. hubby la rajin sgt mendownload games.. aku lak yang over... lepas satu stage g satu stage g satu stage... duk ulang tu la selagi nyawa duk ada... sedq2 mata berair2 duk berjegil dpn pc ni... sampai hubby komen  ' hmmmm... bongkok sabdu la pas ni ' hahha... ( sorry sayang.. istrimu di peringkat tertinggi dalam game ni :) Mana leh nak menyerah kan... weeee
Yang lawak.. sampai satu tahap x mo bercakap ngan sesapa ( bukan ada sapa2 pun hubby n anak3 je ) depa mai dekat pun aku sruh duk diam2 atau g main jauh :) ngeeee... mummy sorry tapi x leh janji pas ni mummy x wat lagi... tu dia penangan game... bukan la game dahsyat pun.. PESTERING BIRDS  ja... hahahaha
Tetiba terpikiaq kalau la setiap stage yang aku lepas ni dia reward duit... mak cik kayooooo lo 
Tapi x daknye... yang dapat mata sembab , dark circle duk bertenggek baik punya bawah mata n bebudak pun boring ... depa kata asyik ibu ja main... ngeeee... okaylah sehari dua ni angpa cuti , pc ni angpa la punya... sok2 angpa p skolah mummy take over ye... wahahahaahaha 
Selagi x boring.. dah boring t mummy duk diam2 lah..  Cumanya nasib baik dapoq masih berasap... kalu x masuk angin keluaq asap ;) kuang kuang kuang