Saturday, 24 December 2011

menu apa hari ini

Assalammualaikum..
time lunch dah sekarang , tp aku masak pun blom lagi.. hehehe Pagi td masak bihun sup for breakfast . So perut masih full lagi. Yet duk fikir nak masak apa tuk santap tengah hari ni??? Rasanya klu tanya soalan " sejuta ringgit money drop " pun senang jawab.. heheheehe.. hubby pun dah x dak idea nak bg... kan dah cakap soalan ni susah.. boley berdarah hidung fikir taw.. wahahaha :)
Tapi rasanya nak masak thai style kot .. heheeh wat padprik ayam pastu sup sayur ..( nyum nyum nyum sedap.. :) Selalunya org penang ni suka kari / gulai kan? Tapi aku tak berapa lah sangat ngn kari2 ni.. Sesekali bolehlah , tu pun setakat makan tgh hari , malam kari tu wat cicah riti je.. hahaha muak ( jemu) .. Anak3 pula mmg suka makan nasi kering2 ( tak berkuah sangat :)
Tapi memang dah adat agaknya , klu makan sesorang memang x berapa jalan.. klu makan ramai2 satu famili.. maw la berulang tambah nasi.. hahaha.. kena pulak mkn depan tv , mmg lari la diet seminggu.. hahaha So,korang hujung2 minggu ni makan gegether ngn famili ke? wah... sedap nya mak korang masak , aku dah tak bertuah nak makan masakkan mak aku lagi.. sob.. sob.. sob Sesungguhnya jika kita menyayangi seseorg itu pastinya allah lebih sayangkan dia.. siapalah kita nak menandingi kasih allah kan? Semoga roh arwah bersama org2 yang beriman.. al-fatihah
Hmmmm... terus terkenang masakkan arwah mak aku , mcm kata org masakan paling sdap dlm dunia ni mestilah dr tgn ibu.. ( mmm.. masakan dr kedai yg dibelanja pun sedap juga... hahahaah ... :) Org kata lagi , nak ikat hati suami ikatlah perutnya.. bukan ngn tali ok ( cian dia :) tetapi dgn masakkan dr air tgn isteri.. ;) Nak lembutkan hati anak2 pun kerna makan dr air tgn ibu juga , bila nak masak selawat atas nabi , insyaallah niat n doa allah lembutkan hati mereka. Lagi satu masakkan org yg tidak alpa akan solat.. insyaallah tidak gelap hati org yg memakannya.. :) Orang kata makanlah tuk hidup bukan hidup tuk makan , jadi sederhanalah dlm semuanya..
Selamat menjamu selera kawan.. Salam :)

No comments:

Post a Comment