Thursday, 22 December 2011

Cepatnya masa berlalu...

Assalammualaikum...
Rasa macam baru semalam keluar shopping pampers anak. Hari ni dah keluar shopping uniform sekolah anak3. Yang sulung akan masuk darjah dua manakala yang kembar akan masuk tadika. Sekejap ja... macam baru kemarin tolong pakaikan kasut yang ada tali , so tak terlucut la bila pakai.. hari ni dah duk menerai (mencuba la tu ) kasut sekolah. Muka masing2 senyum ja.. Dah nak masuk sekolah , tup2 esok dah nak ambik periksa SPM... tgk2 dah kerja . (kalau dah kerja gaji kasi ibu 10% .... hahaha )
Waktu sesi menerai pakaian sekolah tadi sempat juga aku pesan kpd anak2ku , sekolah rajin2 , jgn bergaduh , bila makan jaga baju.. ( ni penting ni hehehe.. ) kalau tak tahu jgn segan bertanya , jangan menagis ( ni khas tuk si kembar.. waahahah ) dan jaga barang ( ni khas tuk yang sulung... pening tahun lepas asyik beli pemadam dan gam tak habis lagi.. )
Semua senyum dan cakap "ok ibu... " Harap2 tu ok la .. Hmmmm.... Amin. Sempat juga anak2ku tanya, klu semua org g sekolah ibu nak buat apa sesorang??? Hmmmmm nak wat apa ye...? Sekali hubby ku mencelah , " ibu blogging la... " ( ces , terkena aku... kekeke ) Walaupun betui tapi geram juga bila dia perli2 ... :) Takpa , sat aku nak goreng ikan boh garam bebanyak biar dia migrain ( boleh ke ? ) hahaha...
Ibu buat la apa yang selalu ibu buat mandi, masak, basuh baju, kemas rumah, update pesbuk n blog, pick up korang dr skool then kita singgah kedai beli es krim tggu abah balik kita makan nasi macam selalu tapi opkos bila korang tak da ngn ibu , ibu sunyi.... huhuhu tapi klu abah ada, abah yang hantar korang ke skool pas tu abah n ibu g makan2 jalan2 pick up korang dr skool balik umah mkn nasi .... hahahaha sama ja ,cumanya bila abah ada ibu tak la sunyi wahahaha.... Terus anak3ku wat muka tensen....
Sapa suruh tanya... kekeke
Aku kira cukup sampai di sini , punya ruang waktu aku akan menulis lagi . Salam :)

No comments:

Post a Comment