Saturday, 24 December 2011

awet muda ? rahsia? perli ke?

Assalammualaikum...
Dah petang dah . Kejap lagi dah masuk waktu maghrib . Kejap je rasa , pejam celik pejam celik... dah habis seminggu . Erk bukan habis seminggu je , dah nak habis setahun pun... Dah nak masuk tahun 2012 . Umur pun makin matang , kulit pun dah tak setegang dulu.. (wahahaha... ) Dah nak masuk 29... tapi ada member yang ckp tak makan tua.. betui ke?? Ntah2 dia perli kan??? Kalau tanya hubby pun dia jawab mcm tu jugak.. macam 25 kata dia.. biar betui?? Ntah2 ayat jiwa2 ja.. hahaha
Tak kisah la nampak muda ka rasa tua ka.. yang penting happy , kalu hidup bahgia mesti ceria bila ceria baru nampak muda.. hahaha Tu ja petua aku ( tu pun kalu betui aku nampak muda ) Alhamdulillah , allah pinjamkan aku kulit yang awet muda . Senang jaga , tak dak makan belanja banyak pun.. tak da beli pencuci ka skrub muka yang mahal2 pun.. Kalu mandi pakai dettol , dettol la aku sabun muka , kalu sabun burung (ala yang bungkusan dia hijau tu.. wangi sgt :) sabun tu la dr atas smpai ke bawah. Tak da petua jampi hembus2 pun . Pimple biasa la , sebulan sekali datang jugank melawat , tak cukup seminggu dia tak maw balik.. bertenggek ja kat pipi ni.. :) hubby pun tak da habis duit banyak tuk produk penjagaan kulit wajah ni.. ( pasai tu dia sayang kot... wahahaha)
Dari kecik smpai sekarang memang bab produk2 ni menang kat syampu ngan perfume ja ( tu pun yg ada juai kat giant econsave ja.. ) tak pakai yang designer punya pun.. hahha , pasai tu pun boleh happy , coz taw dah tiap2 bulan memang tak belanja duit ke arah itu . Prefer g mall beli es mcD drbeli produk2 segala tu.. Hahaha ... pasai tu kut selalu happy dan wajah manis( hahaha kononnya.. :) sbb byk makan es krim..
Crita pasai nak masuk tahun baru , azam dr tingkatan5 membwa ke tahun ni baru tercapai.. wahahaha Bukan azam apapun , juz nak turunkan satu size pakaian... dulu pakai XL.. sekarang pakai ... ish malu la nak habaq... hmmmm... habaq la no , t ang pa majuk lak... hahaha , dulu size XL sekarang M pun dah muat... kekeke , bayangkan la darjah 5 pun dah 50++ kg.. tggi time tu tak tggi mana.. dah mcm doraemon , bulat2 pendek2.. hehehe
Alhamdulillah... tp korang yang gebu2 tu dun kecik hati ,x dak niat nak kutuk sesapa.. as well korang selesa ngn diri korang , yang lain apedehal.. kan? Janji happy.. :)
So , bila dah tercapai azam aku tu.. kiranya kena wat azam baru la pulak.. Azam aku tuk tahun 2012 ni adalah................................................................ hahahaah , drum roll please.... hahaahah aku nak maintain berat dan size tu ( bukan apa bnyak dah habis wet beli baju size M... sob sob sob kang aku membesar kembali nak pakai baju apa ? Baju lama dah buang ada yang bagi kat orang... dan yang paling penting nak jadi orang yang positif ( mcm sekarang.. :) dan happy (pun mcm sekaarang ) , sebab aku selalu percaya a happy mum makes a happy child and a happy child will make a father so happy and op kos when my hubby happy, im happy , so al-kisahnya we'll be a happy family , amin...
Harap azam korang pun akan tercapai mcm aku , klu blom dun give up , tgk je aku ni.. dr umur17 sampai dah 28 , 11 thn oooo ( lama tu...) baru tercapai... agi hidup agi gelaban !! chaiyok2
when there a will there a way , cuma kena be logik and smart mesti boleh fulfill punya lah... gud luck :)

2 comments:

  1. Alhamdulillah dah tercapai target hg Cla, dh slim cantik maniss.. : ) Jeles tau, bilalah aku nk slim. Apa2pun aku suka dgn ideologi hg tu, apa2 pun be happy & stay positive always, semoga Allah memberkati hg sekeluarga. : )

    ReplyDelete
  2. hahaha... alhamdulillah ayu , aku tgk ang pun dah kurus sekarang , latest pic beli wallet dah nampak cheek bone , tapi ang dr dulu sampai la memang comel , ikhlas ok..

    ReplyDelete