Sunday, 25 December 2011

alahai anak3ku... :)

Assalammualaikum...
Hehehhe.. ape kes la sehari dua ni anak3 aku pakat nak bela pet.. aduss , depa ni x mengertikah akan kemalasan dan ketak sukaan aku ngn hewan2 peliharaan ni... yang sulung habaq nak bela burung , yang boy twin nak bela kura2 yang girl twin nak bela ikan...
Sebagai ibu yang amat sibuk ( hhahahaah... kononnya :) malas betui la nak layan permintaan yang tiga ni . Hubby bila aku crita dia duk gelak.. ( tensen terus.. ) oh anak2 ibu yang dikasihi , bela hewan yang boleh cari makn sendri bleh tak? Tak pun ia boleh bersihkan diri ke?? ( ada ke? ) Malas betui nak pesah ( uruskan.. ) benda2 mcm ni.. Dah sedap2 melayan tenet anak3 nak sabotaj latu.. Kmarin ja dekat 5 kali si hero kecik ni duk ulang tanya pasai kura2 idaman dia tu.. Beli wat lauk baru taw.. grrrr Bila si hero mula tanya pasai kura2 idaman maka berjangkit2la habis dgn kakak n adik kembarnya.... Maka ketensenan aku tak habis di situ , tetiba depa tiga beradik pakat wat muka konon cute..( memang cute pong hehehe... ) sambil merayu "boleh la ibu... pelissssss "
Aduss... bukan tak kesian tapi memang tak suka la membela2 ni . Banyak benda nak kena jaga . Makan minum kebersihan tu blom masuk nak kena psikologi klu pet tetiba kiok... Lagipun boleh ke tiga beradik ni bertanggungjawab ngn pet's depa??? Jumpa kumbang pun geli.. tgk kucing kat kedai makan pun dah ajak balik??? Tup2 teringin pulak nak membela.. Elok2 duk takut tetiba ja berani..
Sat g depa bangun tido nak deliver berita sedih , hasil perbincangan ngn abah depa ( kononnya.. hahaha mana da bincang2 bila hubby sronok gelak , nyampah ;) haiwan peliharaan tak boleh masuk umah hehehe... Tempat pet's ni kat kedai ja.. hahaha , nak tengok boleh nak bela sorry . Pas tu nak ajak depa g beli es krim ( bg makan benda manis kot2 la depa wat muka sedih hahaha , back up plan mesti ada :) Klu itu pun tak jalan , aku wat muka seyes sikit , jegil sikit pas tu lontarkan kata2 hikmat yang bunyi macam ni , pilih antara ibu atau binatang2 tu???? (wah... i likes drama :) Konpem depa pilih aku , wah konpiden tahap otromen dah ni...

2 comments:

  1. Wahh, drama gilaa. Hehehe.. Tp bukan nk kata, aku pun malas al kisah pets ni. Nanti akhirnya ibu jugak la yg kena bersihkan n bagi makan. Depa excited sehari dua ja.. : )

    ReplyDelete
  2. hahaah... memang betul statement ko ayu , awal ja rajinnya.. pas tu semua lepas kat ibu ni haaa... dah la ibu ni "rajin thp gaban" kekeke

    ReplyDelete