Friday, 30 March 2012

polka dot oh polka dot!!!!

ntah buang tebiat ke apa cek cla thn ni... hehehe
after 8 thn duk beli baju siap samada kat butik , kedai , pasaq malam n bnyk kali gak kat kakak2 siam yg duk mai jual baju guna troli dr rumah ke rumah... thn ni aku beli kain ko jah..!!!!
Corak polka dot.. 2 pasang kain , satu polka dot pink background hitam satu g polka dot kaler maler background oren :)
rega rm60 nak bayar bila pun x pa... hahaha, ( kalu x byar boleh??? weeee... ) beli kat member aku soghang ni...
Dah beli baru la aku perasan kat sapa aku nak tempah.. maklumlah 8 thn x tempah baju.. adesss!!! Maka berpusing2 la aku sms memember tanya tailor mana pandai jahit.. At last rupanya depan mata je.. hahaha
Maka hari khamis sudah aku pun g kat tailor tu n upah 2 pasang baju kurung moden siap ngan details aku duk pesan.. hope2 x jahanam la my polka dot.. ;)
Pic kain mmg x dak sbb lupa nak snap.. hahah teruja nak upah jahit baq ang!!
Tailor tu abek upah rm38 sepasang.. jadinya 2 pasang dok ada rm71.... so aku pun duk kira la sekali harga kain rm60 + upah rm71 ... total 2 pasang baju aku dok ada rm131.00 sahaja... wah sgt murah kalu nak banding sehelai kat butik pun dah makan rm100++.. hehehe ttba rasa oh sgt bijak berbelanja :) Baju siap end of april ..erk, awai sgt kot nak pakai raya... hahahaahaa sabaq cla sabaq.. 3 bln pas tu raya dah..hohoho
Tuk my luvly princess , ibu dah upah mama dillah wat baju.. kat depa pun corak polka dot . Soghang 2 pasang.. Mama dillah pilih kain n corak, ibu approved ja.. pun cute.. hehehe
Aku ni mmg x suka berboria even penang kaw !!!! hahaha.. Corak lain2 warna pun lain2..
Tuk baju raya my little hero, heheeh... beli siap dah kot .Baju orang jantan ni kalu upah kat tailor sgt mahai pasaipa tak taw.. hahaha beli siap nye la .. tiap2 thn pun sama ja.. 4 my hubby, dah bertahun x coping baju melayu .. asbabnya , dah bertahun x raya aidil fitri yang meriah bersama.. huhuhu, jd mood dia nak beli baju mmg x nampak walau anak bulan duk stand by baik punya.. :) as before raya thn ni pun dia kerja.. :( n mcm besa aku n kids akan balik penang beraya ngan my siblings.. ( huhuhu... ttba teringat kat arwah mak n ayah ..sob sob )
So , nanti siap baju tu aku habaq len.. hahaha, harap2 boleh le aku pakai jgnla jahanam baju aku... amin :)
Korang dah upah ke?? bkn apa kalu ready made mmg bersepah kat kedai .. beli ja , tapi kalu nak upah aku rasa mana2 tailor bukak order sampai bln 5 kot.. hehehe so, cepat2 g upah ye :)

No comments:

Post a Comment