Saturday, 1 June 2013

Zoo taiping... 1hb june 2013

Sebenarnya.. X de lah sgt minat nak tgk haiwan2 margastua bagai ni.. But, x cuba x tawu.. Kan? 
Maka.. Disebabkan wiwin dah turn 7th years old thn ni, n masih blok masuk zoo.. Adooiii.. Ciannya.. Mek tiah, dah pernah g, lawatan tadika dulu.. So, jum kita g zoo.


Bayar tiket rm12/ dewasa.. Sikit geram, even ceq boss ic PERAK.. Tetap, x de less.. Typical mami, ku suka less2 ni.. Hahaha, n kiddo rm8.. Total rm48 , terus ceq boss ckp, nak belasah tram.. Kikiki.. Suka hati lah.. Kan? 

Nampak boya x..?

Tu dia boya selulang, kecik naw mulut, tapi body.. Gerun aiihhss


Comei muka dia...rusa
Memerang ni gedix sungguh, berenang hulu hilir, siap respon kat pengunjung.. Cute

Terpana tgk rimau berenang.. Hari yg hangat, mmg heaven la kalu leh berenang kan.. Tp, make sure x de rimau sesama berenang.. Miahahahaha

Time ni, duk pikir.. Kalu buka gerai tepi2 jalan ni kompom laku... Ayaqqqqqqqq... Nak ayaqqqqq

Badak putih nama dia.. Gila besaqqqqqqq 😱😱😱😱

Muka x tahan bau bucukkk.. Miahahahaha pis yo posed, before lari .. Nak muntah kata depa.. Hak hak hak


Posed bersama pengeluar dana.. Tq boss.. 😍😍😍
Kalu nak tahu.. Ni orang utan ngah lepak minum air dr mineral botol.. Sekian. Kikiki giler santai.. 

Parrots.. Cantik kaler dia

Semangat bg zirafah makan.. 

Mami x pendek.. Zirafah tu yg tggi 

Tiah n iqah dah dehidrat.. Muka mintak coolblogs.. Hak hak hak

Time ni tiah dh senyum, sbb abah ckp, lepas ni , kita g kepci.. Yeeeiihuuu... 

Bukan selalu leh korek lobang hidung kobaw.. Kan? 

Sengal team merah.. 😝😝😝

Cute topi tu.. Nanti kita beli kat luaq.. Sini mahai .. Biaq dia reput.. Waka waka 

Topi narutu shipuden.. 

Alaaaaa tomei2 

Suka depa kat mak cik ni.. Kikiki

Bawak balik ni, leh buat teman berbual... Kan? 

Time ni, 3 ahli len, ngah kalut kasi zirafah makan daun.. We olls x minat.. Minat posing je.. Maka  1..2...3.. Posed ^_~

Zebra ni kotor.. Dah keperangan kaler dia.. 

Mami mintak teh o beng 2.. Miahahahaha, seyes.. Nanti, kalu nak g tempat2 camni.. Please do bawak bekal air... 😩😩😩

Cian tgga dia nak putus..Sapa suka piat nih.. .??

Blakang tu ada tram nak lalu.. But, always ada masa tuk posed.. Miahahahaha

Ni sebelom bopoloh .. Baru sampai.. 10:30 am

Muka xcited giler.. Sbb x tahu g , akan kepanasan nak merasa jap lagi..

Well, setelah pusing2 jalan kaki.. Poloh2 .. Sempat gak rest jap, minum air makan es krim .. We olls beratoq nak naik tram.. Sempoi gak lah, pusing2 seround seblom balik, kasi berbaloi harga tiket ..waka waka.. Byk lgi pic, tp.. Kalu semua dah updates, kang x misteri le apa dlm zoo tu kan? Kekekeke
 Rumusan nye, asal kiddo happy, mak n pak nya pun happy.. Lepas ni, kalu nak masuk zoo taiping.. Make sure ic dah tukaq alamat sini ( pergghhh...masih x puas hati si situ ) waka waka
Anyway.. Next.. Kita pikir mau g mana lak.. 
Last week, trun gurun n ronda sampai aloq staq .. X updates pun, nantilah.. Kalu dtg rajin.. Insyaallah.. 




























No comments:

Post a Comment