Wednesday, 18 April 2012

...aku , korset n mineral water...

hehehe...
mcm bes ja bila mula ayat ngan gelak2 kan??? :)
hari ni start mengkorsetkan diri.. hahaha , tu yg duk gelak2 tu...
bukan pasai badan ni gemuk sangat.. actually, kalu dikira berat badan ideal , aku ni jatuh kategori obesiti...erk??? muka ketat dan2..!!!! hahahaha
manakan tidak dgn tinggi 155cm berat 61kg... hmmmm, kalu rajin kira la sendiri.. tapi mmg result obes le..
last weight in masa ngandungkan kembar dulu 88kg.. dah beranak berat duk 70++.. perut mcm ada bb lagi soghang!!!!
pas tu mb sebab sibuk ngn anak3 berat turun la sampai 66kg...
badan mcm doraemon.. hahaha pendek2 bulat2.. :)
Namun begitu.. ( hahaha..ayat mmg x bleh blah ..) kalu balik kampung jumpa memember lama ada ja yg teguq amboi kuruih dah no..( ?????,,, buta ka rabun??) Tiap kali mesti rasa tensen je, bukan apa.. kita yg tgk diri sendri ni pun tak rasa mende yg kuruih pun... perut ni kalu berdiri boleh tahan lagi.. kalu duduk nah .... boleh jd trek motorcross baq ang.. hahaha
Thn ni berat duk maintain 61kg... buat mcmmana pun mmg x nak turun dah.. diet ka jogging ka, mai timbang duk kat situ ja.. 61 kekadang 62 kg... sampai malaih nak diet n jogging lagi dah.. bukan apa, kalu x diet n jogging pun x maw naik dah  ... tetap setia ngn 61 kg tu... ;(
Yang boleh berkorset ni pun sbb tgk pic sorang member ni, n nampak konsisten ngan story dia bab2 mcm mana dia boleh loose weight bila pakai korset ni.. hehehe ( harap2 aku pun boleh la ..amin :) pic korset malaih nak snap.. hehehe,nanti dah berjaya kalu ceq blog pasai korset ni.. Maka starting tonight , bermula lah episod aku korset n mineral water... hahaha, dia kata kena minum ayaq banyak.. ikut ajalah... 
Pengalaman pertama ni pakai slimming korset . Jgn serik dah, hehehe... dr td pakai sampai skg , lebih kurang setengah jam dah.. aku rasa mcm ada tali duk tarik, mcm berat ja.. pas tu bila baring rasa mcm ada benda duk atas badan ni.. Mmg sgt berat badan ni.. hmmm, tapi demi semangat nak kecilkan badan ceq sanggup hahaha...  ;)
 


No comments:

Post a Comment